انواع سنسورها در الکتروهیدرولیک
در این مقاله شما را با انواع سنسورها در الکتروهیدرولیک آشنا میکنیم. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
سنسورها از عناصر سیگنال دهندهای هستند که با نزدیک شدن به عاملی که موجب تحریکشان میشود سوئیچ نموده و متناسب با نوع خود، سیگنال مثبت یا منفی ارسال میکند. مزایای استفاده از این نوع سیگنال دهندها عبارتند:
- استهلاک مکانیکی وجود ندارد
- بالا بودن دقت در تعیین موقعیت قطعه
- تشخیص قطعه از فواصل نسبتاً دور
- سرعت سوئیچنگ بالا و عدم نیاز به نیروی مکانیکی
- عمر مفید بالا
- امکان استفاده در محیطهای مرطوب و حرارت بالا
به دلیل این که سیگنال ارسالی از سنسور جریان کمی دارد و قابل استفاده مستقیم برای شیر هیدرولیک برقی نیست لذا سیگنال ارسالی ابتدا به رله فرستاده میشود (تغذیه رله). رله نیز میتواند ولتاژ بالاتری را به شیر هیدرولیکی ارسال کند. خصوصا برای ولتاژهای بالا از رله جامد استفاده میکنند که 20 تا 300 ولت AC را میتواند تحمل کند. سنسورها انواع مختلفی دارند که در الکتروهیدرولیک چهار نوع آن کاربرد بیشتری دارد:
۱ – سنسور نوری :
این سنسورها با استفاده از نور و قطعات الکترونیکی کار کرده و از مادون قرمز بهره میبرند و با بازتابش نور خود میتواند برای کنترل مواد مختلفی که از مقابل عبور میکند مورد استفاده قرار گیرد. کاربرد سنسورهای نوری در آشکارسازی وجود اشیاء و شمارش قطعات خط تولید و غیره میباشد اما در الکتروهیدرولیک پس از تشخیص شی مورد نظر سیگنالی به رله ارسال میکند و از رله نیز به شیر برقی و یا شمارنده فرمان داده میشود.
این سنسورها به طور کلی در دونوع نرمال باز وبسته میباشند. و همچنین از نظر نوع سیگنال ارسالی در دو نوع PNP و NPN وجود دارند. سنسورهای نوری ممکن است یکطرفه و یا دوطرفه باشند. همچنین میتوانند دو سیم تا چهار سیم باشند که نوع چهار سیم حالتهای مختلف نرمال باز و بسته و PNP و NPN را میتواند ارائه دهد.
۲ – سنسور القایی :
سنسورهای القایی سنسورهای بدون تماس هستند که تنها در مقابل فلزات عکسلالعمل نشان میدهند و میتوانند فرمان مستقیم به رلهها، شیرهای برقی، سیستمهای اندازهگیری و مدارات کنترل الکترونیکی ارسال نمایند. سنسورهای القایی نیز دارای نوع نرمال باز و بسته میباشند. جریان تغذیه سنسورها معموالا DC بوده ولی نوع AC نیز وجود دارد.
۳ – سنسور خازنی :
سنسورهای خازنی، سنسورهای بدون تماس و بدون کنتاکت الکتریکی هستند که در مقابل فلزات و اغلب غیر فلزات عمل مینمایند. از این سنسورها در سطوح مخازن و شمارش قطعات و آشکارسازی تقریباً تمام قطعات استفاده میشود.
۴ – سنسور سیلندر (Reed switch) :
این نوع سنسورها از خاصیت مغناطیسی استفاده میکنند. این سنسورها را تنها بر روی سیلندرهایی میتوان نصب کرد که بر روی پیستون آن آهنربایی نصب شده باشد. به محض عبور آهنربا از کنار سنسور اتصالی در داخل سنسور صورت میگیرد و موجب ارسال سیگنال میشود.
از اینکه ما را با مقاله آشنایی با انواع سنسورها در الکتروهیدرولیک همرایی کردید از شما سپاسگذاریم.
منبع : نگهداری و تعمیر سیستمهای هیدرولیک و پنوماتیک (سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی)