امروز به معرفی لوله های بدون درز (Seamless) و انواع آن می‌پردازیم. این لوله‌ها از یک قطعه فولادی به صورت یک تکه ساخته می‌شوند و به دلیل نداشتن درز جوش استحکام بالاتری داشته و در قطرهای پائین موجود می‌باشند، چرا که ساخت لوله‌های با قطر بالا به صورت بی درز بسیار مشکل و نیاز به هزینه بالایی دارد.

لوله های بدون درز

در ایران برای اولین بار این لوله‌ها توسط یک شرکت آلمانی در نورد لوله اهواز در دو مرحله خشن‌کاری (Rough) و ظریف‌کاری (Finishing) ساخته شد. در مرحله اول لوله شکل اولیه را گرفته و در مرحله دوم به کیفیت سطحی و دقت ابعادی مورد نظر خواهد رسید. این لوله‌ها در ایران به نام لوله‌های “مانیسمان” هم نامیده می‌شوند که از نام آلمانی سازنده مشتق شده است. اما برای ساخت اتصالاتی (Fittings) که بدون درز هستند از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود.

استفاده از مندرل

یکی از روشهای ساخت زانوئی (Elbow) می‌باشد که در این روش یک سنبه یا مندرل به همراه یک لوله وارد یک قالب شده و زانوئی تولید می‌شود. این شکل‌دهی در دمای بالاست و اگر دما در تمام قسمت‌ها یکی باشد ممکن است به دلیل شکل خاص زانویی تغییرات ضخامتی داشته باشیم به همین دلیل باید آنرا به‌صورت موضعی گرم کرد. در این روش تا اندازه ″۲۴ را می‌توان تولید کرد ولی در کل روش زیاد جالبی نیست.

آهنگری (Forging)

با استفاده از یک قالب فنری و دو سنبه در طرفین و کوبش دو سنبه در درون قالب که شکل زانویی در درون آن تعبیه شده است زانویی مورد نظر به‌دست می‌آید. یکی از بهترین روش‌های تولید می‌باشد چرا که در روش آهنگری قطعه‌ای یکنواخت و با استحکام بالا به‌دست می‌آید.

ریخته‌گری دقیق (Investment Casting)

ابتدا شکل دقیق قطعه را در داخل قالب گچی ایجاد کرده و موم مذاب را در آن می‌ریزیم تا شکل مدل مومی کامل شود سپس این مدل مومی را در یک قالب ماسه‌ای قالب‌گیری کرده و آنرا گرم می‌کنیم تا موم مذاب خارج شود سپس عملیات ریخته‌گری را انجام می‌دهیم.

تزریق در قالب فلزی (Die Casting)

این روش همانند روش قبلی می‌باشد با این تفاوت که مواد مذاب با فشار در قالب تزریق شده و شکل قطعه را به وجود می‌آورد. برای قطعات کوچک تا قطر حداکثر ″۸ بکار می‌رود.

آهنگری همراه با جوشکاری

همانند روش آهنگری است, با این تفاوت که به دلیل بالا بودن ابعاد به پرس‌های سنگین جهت آن نیازمندیم و باز به همان دلیل امکان عدم اتصال کامل در لبه‌ها وجود دارد که باید درز قالب یا اتصال را جوشکاری کرد.

  • در تمامی روش‌های بالا باید توجه کرد که گرده جوش در نهایت تحت عملیات نهائی پرداخت قرار می‌گیرد.
  • ذکر این نکته ضروری است که لوله های بدون درز حداکثر تا قطر 16-12 اینچ تولید می شوند و لوله‌های با درز از حداقل قطر 16-12 اینچ به بالا تولید می‌شوند. البته باید توجه داشت که در کشور کره لوله بی درز تا قطر ۴۲ اینچ هم گرازش شده است.
لطفاً امتیاز دهید:
5/5 - (1 امتیاز)

نظرات


Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/comments.php) is not within the allowed path(s): (/home/h242009/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h242009/domains/sakhtoejra.com/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1628

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *