آزمایش اسلامپ بتن

ازمایش اسلامپ بتن

آزمایش اسلامپ بتن معیـاری بـرای ارزیابـی میزان کارآیـی و روانـی بتـن تـازه اسـت. روانـی بتـن یعنـی قابلیـت بتـن تـازه مخلـوط شـده بـرای جریـان یافتن اسـت. کلمـه کارایی به سـهولت در ریختـن، قابلیـت تراکم، سـهولت در پرداخت بتن و مقاومـت در برابـر جدا شـدگی اطلاق می‌شود. بـا هیـچ آزمایشـی نمی‌توان میـزان کارایـی بتن را به‌صـورت مسـتقیم تعییـن کـرد، امـا برخـی از آزمایشهـا به‌صـورت غیـر مسـتقیم و بـا تقریـب میـزان کارایـی بتـن را نشـان می‌دهند، یکـی از ایـن آزمایشـات، آزمایش اسلامپ اسـت.

وسایل مورد نیاز :

قالب اسالمپ، صفحه زیر قالب، میله تراکم، خطکش فلزی، ماله و کمچه، بتونیر 150 لیتری.

  • قالـب اسلامپ : یـک قالـب فلزی به شـکل مخروط ناقـص با قطـر قاعده 8 و قطـر فوقانـی 4 و ارتفـاع 12 اینچ اسـت. سـطوح پاییـن و بـالای قالـب باید موازی باشـد. قالب بایـد دارای دسـتگیره و جای پا باشـد.
  • میلـه تراکـم : یـک میلـه فولادی بـه قطـر 16 میلیمتـر و طـول 600 میلیمتـر که نـوک آن به شـکل نیم‌کره بـا قطـر 16 میلیمتر گرد شـده اسـت.
  • صفحـه زیـر قالب : صفحـه‌ای به‌شـکل مربع بـا ابعـاد 40 تا 50 سـانتیمتر اسـت. این صفحـه می‌توانـد فلزی، شیشـه‌ای و یـا بتـن نفوذ ناپذیر باشـد. نـوع فلزی آن بهتر اسـت.

خلاصه نکات آزمون نظام مهندسی منتشر شده در سایت ساخت و اجرا


پکیج خلاصه نکات آزمون نظام مهندسی

شامل خلاصه نکات مبحث 8 و 9 و 12

نحوه انجام آزمایش :

آزمایش اسلامپ بتن

ابتدا با استفاده از نسبت‌های تعیین شده در طرح اختلاط مقادیر شن و ماسه و سیمان و آب را به همان مقدار وزن کرده و شن و ماسه و سیمان را داخل بتونیر ریخته، خوب با هم مخلوط کرده و سپس آب را به آن اضافه کرده و خوب به‌هم می‌زنیم تا دانه‌های ریز و درشت با هم مخلوط شوند، و پس از آماده شدن مخلوط، قالب اسلامپ را مرطوب نموده و روی صفحه، قرار دهید.

عملیات تراکم :

پای خود را بر روی تکیه‌گاه‌های دو طرف قالب قرار دهید و نمونه‌ای از مخلوط را که نماینده تمام مخلوط باشد انتخاب کنید و آنرا در 3 لایه درون قالب اسلامپ بریزید و هر لایه را با 5 ضربه به‌وسیله میله تراکم بکوبید. ارتفاع هر لایه پس از تراکم باید تقریباً یک سوم ارتفاع قالب باشد. برای لایۀ زیرین لازم است که میله را قدری به سمت داخل کج کرده و بعضی از ضربه‌ها را به‌طور مارپیچی از محیط به سمت مرکز وارد نمایید.

در لایه زیرین ضربه‌ها باید تا عمق آن لایه نفوذ کنند و 2 لایه دیگر را به ترتیبی متراکم کنید که ضربه‌ها اندکی در لایه قبلی نفوذ نماید. قبل از متراکم ساختن لایه فوقانی باید قالب را به اندازه کافی از بتن پر نمود. چنانچه پس از متراکم ساختن لایه فوقانی سطح بتن پایین‌تر از لبه‌های قالب قرار گیرد مجدداً مقداری بتن روی آن ریخته و سطح قالب را با میله توسط حرکات اره‌ای و غلطکی صاف کنید.

دستگیره‌های مخروط اسلامپ را بگیرید و آنرا به آرامی بالا بکشید. بالا کشیدن قالب باید ظرف 5 تا 10 ثانیه بدون اینکه حرکت جانبی یا چرخشی به قالب و بتن وارد شود انجام گیرد. سپس قالب را در کنار بتن قرار دهید و میله اسلامپ را بر روی آن بگذارید و اسلامپ را با محاسبه تفاضل ارتفاع قالب از بالاترین ارتفاع سطح بتن تعیین کنید. این مقدار باید با دقت نزدیک به 5 میلیمتر محاسبه گردد.

اسلامپ بتن

انجام مجدد آزمایش :

چنانچه پس از برداشتن قالب، بتن درهم فروریخته و یا از یک طرف بریزد باید از نتیجه آزمایش صرف نظر کرده و نسبت به انجام آزمایش مجدد با استفاده از بخش دیگری از نمونه بتن اقدام کرد. اگر دوباره چنین وضعیتی اتفاق افتاد، نتیجه می‌گیریم که بتن از حالت خمیری و چسبندگی لازم برای انجام آزمایش اسلامپ برخوردار نیست.

از اینکه ما را با مقاله آزمایش آزمایش اسلامپ بتن همرایی کردید از شما سپاسگذاریم.

منبع : فناوری‌های ساختمان (سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی)

از این پست دیدن فرمائید:

نقشه اجرایی مجتمع 5 طبقه بتنی 24 واحدی

لطفاً امتیاز دهید:
5/5 - (3 امتیاز)

نظرات


Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/comments.php) is not within the allowed path(s): (/home/h242009/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h242009/domains/sakhtoejra.com/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1628

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *